• wind-turbines
 • solar-power
 • earth-energy
 • pellet-fire

Ανανεώσιμες Πηγές

Βασικός στόχος των συστημάτων που μελετούμε, σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εταιρεία μας εγκαθιστά με υπευθυνότητα και συνέπεια φωτοβολταϊκά πάρκα σε αγρούς, οικιακά φωτοβολταϊκά έως 10KW, αυτόνομα φωτοβολταϊκά για κατοικίες αλλά και υβριδικά συστήματα όπου συνδυάζεται μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, συνήθως φωτοβολταϊκά, με μια συμβατική πηγή ενέργειας όπως μια ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου ή βενζίνης.

Με τη χρήση της ηλιοθερμίας αποταμιεύουμε ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιώντας την στη θέρμανση με σώματα, στην ενδοδαπέδια θέρμανση και στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Με την αντλία θερμότητας επιτυγχάνουμε θέρμανση και ζεστό νερό χρησιμοποιώντας την ενέργεια του αέρα καταναλώνοντας ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια.
Εγκαθιστούμε συστήματα θέρμανσης οικολογικών λεβήτων βιομάζας – pellet. Η οικολογική αυτή τεχνολογία καύσης προσφέρει οικονομία στην θέρμανση και στο ζεστό νερό.

Οι γεωθερμικές αντλίες με τη βοήθεια εναλλακτών εκμεταλλεύονται την διαφορά θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα του περιβάλλοντος με αυτή του υπεδάφους για να θερμάνουν ή να ψύξουν ένα κτίριο με χαμηλό κόστος.

Όλες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να συνδυαστούν με κλασικά σώματα ή σώματα χαμηλών θερμοκρασιών, ενδοδαπέδιο σύστημα ή αερόθερμα σώματα (fan coils).

Ηλιοθερμία & Ηλιακή Θέρμανση

Η αρχή της ηλιοθερμίας είναι βασικά απλή, αλλά το να σχεδιάσει κανείς ένα σύστημα, το οποίο να απορροφά αποτελεσματικά την ηλιακή ενέργεια και να την μετατρέπει σε ζεστό νερό χρήσης απαιτεί προηγμένη τεχνολογία.
Εμείς στη Vaillant είμαστε πολύ καλά σε θέση να προσφέρουμε τεχνολογία ηλιοθερμίας, έχοντας εμπειρία πάνω από 135 χρόνια στην δημιουργία προϊόντων που σφυρηλάτησαν την βιομηχανία της θέρμανσης. Ως ο κορυφαίος κατασκευαστής λεβήτων στην Ευρώπη, η Vaillant θέτει τις προδιαγραφές για την λειτουργία, την απόδοση, την ποιότητα και την αξιοπιστία. Εστιάζοντας τώρα στις νέες τεχνολογίες συνεχίζουμε να χαράζουμε δρόμους σε αυτόν τον τομέα.
Ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας το μοναδικό σύστημα ηλιοθερμίας της Vaillant εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια και τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας για να βελτιστοποιήσει την απόδοση της οικιακής θέρμανσης.

Η εξοικονόμηση ενέργειας που μπορείτε να επιτύχετε με ένα ηλιοθερμικό σύστημα μπορεί να είναι απεριόριστη.
Πάρα ταύτα, ένα ηλιοθερμικό σύστημα για να είναι αποδοτικό και ως προς το κόστος κτήσης του, πρέπει να καλύπτει ένα μέρος και όχι το σύνολο των αναγκών θέρμανσης. Κτα συνέπεια χρειάζεται συμπλήρωση από ένα άλλο σύστημα θέρμανσης.

Ως συμπληρωματική πηγή μπορείτε να επιλέξετε έναν λέβητα αερίου ή έναν λέβητα πετρελαίου ή μια αντλία θερμότητας. Στην περίπτωση όμως που υπάρχει ήδη εγκατεστημένος λέβητας, τότε μπορεί αυτός κάλιστα να παίξει το ρόλο της συμπληρωματικής πηγής.

Αντλίες θερμότητας Αέρα/Νερού

Είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί μία αντλία θερμότητας αέρος / νερού geoTHERM καθώς ο αέρας χρησιμοποιείται ως πηγή θερμότητας. Έτσι η λύση αυτή καθίσταται ιδιαίτερα ελκυστική για ανακαίνιση του υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης. Το ευέλικτο σύστημα τοποθέτησης αεραγωγών μας εξασφαλίζει ότι η αντλία θερμότητας προσαρμόζεται στην εγκατάσταση και όχι το αντίθετο.

Η μέγιστη άνεση ως προς το ζεστό νερό χρήσης είναι εξασφαλισμένη καθώς η αντλία θερμότητας συνδυάζεται άριστα με τον ταμιευτήρα ζεστού νερού allSTOR για θέρμανση και από ηλιοθερμικό σύστημα. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι και οι αντλίες geoTHERM αέρος / νερού είναι εξοπλισμένες με την μονάδα ελέγχου ενεργειακής ισορροπίας οδηγούμενη από τις καιρικές συνθήκες.

Θέρμανση με βιομάζα & Pellet

Εμπορευόμαστε και εγκαθιστούμε λέβητες pellet με σύγχρονη κατασκευή και σχεδιασμό για θέρμανση μικρών και μεγάλων κατοικιών αλλά και επιχειρήσεων με απαιτήσεις σε θέρμανση έως και 2000KW.

Οι λέβητες pellet επιτυγχάνουν βαθμό απόδοσης μεγαλύτερο από 93%.

Οι αερόθερμες σόμπες pellet είναι αυτόνομες και προγραμματιζόμενες. Παράγουν ζεστό αέρα για τη θέρμανση του χώρου.

Οι σόμπες νερού pellet παράγουν ζεστό νερό για την τροφοδοσία των σωμάτων του σπιτιού, επιτυγχάνοντας βαθμό απόδοσης 90%.

Προϊόντα:

 • Λέβητες pellet
 • Σόμπες και τζάκια pellet
 • Ενεργειακά τζάκια ξύλου – λέβητες ξύλου
 • Εναλλάκτες θέρμανσης
 • Λέβητες ξύλου – πυρόλυσης
 • Σόμπες pellet – αερόθερμες
 • Σόμπες λέβητες νερού pellet

Pellet / Μπρικέτα χονδρική πώληση

Γεωθερμία

Η χρήση της ηλιακής ενεργείας που βρίσκεται αποθηκευμένη στην γη, στα υπόγεια ύδατα καθώς και στον αέρα είναι μια σημαντική συμβολή στην περιβαλλοντική προστασία. Επιπλέον, αντί να πληρώνετε υψηλούς λογαριασμούς εξαιτίας της χρήσης καυσίμων για θέρμανση θα χρησιμοποιείτε μία ανεξάντλητη δωρεάν πηγή ενέργειας: μόνο μία αντλία θερμότητας μπορεί να προσφέρει αυτά τα πλεονεκτήματα. Δεν θα υπάρχουν ρυπογόνες εκπομπές καθώς οι αντλίες θερμότητας ανακτούν το 75% της ενέργειας που απαιτείται για θέρμανση και ζεστό νερό από την ηλιακή ενέργεια- ακόμα και χωρίς ηλιοφάνεια. Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από ηλεκτρική ενέργεια.

Να τι σημαίνει ασφάλεια, αξιοπιστία και ανεξαρτησία.

Οικιακά & φωτοβολταϊκά πάρκα

Με το νέο πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στις Στέγες" η εγκατάσταση των Φωτοβολταϊκών γίνεται σε ιδιωτικές στέγες κτιρίων, δώματα "πλάκες - ταράτσες" ή σε στέγαστρα βεραντών. Ο χώρος που τοποθετείται το Φωτοβολταϊκό πρέπει να είναι ασκίαστος και να έχει Νότιο προσανατολισμό με κλίση κοντά στις 30 μοίρες. Για κάθε παραγόμενο kw θα χρειαστείτε 15 τ.μ. για πλάκα - ταράτσα και 10 τ.μ. για σκεπή.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Ελάτε σε επαφή με την εταιρία μας που θα σας προμηθεύσει τον εξοπλισμό και θα κάνει την εγκατάσταση, για να αποφασίσετε τι σύστημα θα επιλέξετε και πως θα εγκατασταθεί.
 • Με τη βοήθεια της εταιρίας μας κάνετε αίτηση στη ΔΕΗ για να σας δώσει μια προσφορά σύνδεσης (να σας πει δηλαδή πόσο κάνει ο νέος μετρητής και πόσο θα κοστίσει τελικά η σύνδεση).
 • Πάτε στην Πολεοδομία για την έγκριση εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας.
 • Πάτε ξανά στη ΔΕΗ για να ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ 25ΕΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ βάσει της οποίας θα πουλάτε ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο και στη συνέχεια συνδέεστε.

Αυτόνομα & Υβριδικά φωτοβολταϊκά

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά είναι ιδανικά για περιπτώσεις που θέλουν να παρέχουμε ηλεκτρική ενέργεια σε σημεία χωρίς ηλεκτροδότηση. Χρησιμοποιούνται σε τηλεπικοινωνιακούς σταθμούς, σε τροχόσπιτα, σε σκάφη και κλπ.

Ένα αυτόνομο σύστημα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκούς συλλέκτες ανάλογους με την ανάγκη για παροχή ενέργειας και συστοιχίες μπαταριών για να υπάρχει διαθέσιμη ενέργεια τα βράδια και σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας.

Τα υβριδικά συστήματα περιλαμβάνουν ένα αυτόνομο σύστημα συνδυασμένο με μια συμβατική πηγή ενέργειας όπως μια ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου ή βενζίνης.

 


logos

Πιστοποίηση Ποιότητας

Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 από το 2009 για τις υπηρεσίες της.

iso

Συμβεβλημένη Επιχείρηση

lyoness

Συμβεβλημένη επιχείρηση της Lyoness

Επικοινωνία

Κεντρικό:
Κουμουνδούρου & Λάππα, Καρδίτσα
Τηλέφωνο: 2441072192
Έκθεση:
Λάππα 70, Καρδίτσα
Τηλέφωνο: 2441041561
Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.